Kontakt
Gregor Plesnik s.p.
Logarska dolina 13
3335 Solčava

Tel.: 03 839 23 00
Gsm: 041 354 513
E-naslov: tkplesnik@gmail.com
Povpraševanje
datum prihoda
koledar
datum odhoda
koledar
Kmetija je odprta vse leto.
 

 

Rezerviraj sobo na tem linku

Ekološka domačija Plesnik

Sobe

Na domačiji Plesnik je na voljo 5 sob, ki so prijetno urejene, vsaka ima svojo kopalnico. Skupno je na voljo 11 ležišč. Bivanje vam lepšajo domača hrana, domača preprostost in izobilje neokrnjenih naravnih lepot Kamniško Savinjskih Alp.

 

Ekološka domačija Plesnik

Ekološki zajtrk, ki vključuje: svežo skuto, sir, jajca, marmelado, maslo, med, kislo mleko, jogurt, Savinjski želodec, salame. Vse dobrote so pripravljene po receptih naših babic. Zjutraj nam potešijo lakoto in nas napolnijo s pravo energijo za nov dan.

 

Hiša s tradicijo

Hiše s tradicijo so prežete s preteklostjo, ki se izraža v arhitekturi in dekoraciji stavbe, notranjem ambientu in običajih, vse to pa dopolnjujeta primerno okolje in raznovrstna domača hrana. V hišah s tradicijo ima gostitelj vedno čas za kramljanje z gostom.

Gostje želijo spoznati, videti in doživeti kraj, ki ga obiščejo. Ne pritegne jih zgolj hotelska postelja, saj je domača gotovo boljša. Popolnoma drugačno doživetje pa je prenočiti v sobi, prežeti s patino prejšnjega stoletja, ter ob zajtrku kramljati z gostiteljem o starih običajih, preteklosti domačije in kraja.

 

Internetna povezava

Za goste domačije Plesnik je na voljo BREZPLAČNA brezžična internetna povezava.

Knjižnica

Domačija ima manjšo knjižnico. Knjige so različnih zvrsti in tudi v različnih jezikih.

 

Otrokom prijazna kmetija

Za nego otrok so na voljo otroška posteljica, previjalna miza ter banjica za kopanje.

 

Živali na kmetiji

Na kmetiji redimo ovce, krave, prašiče, kokoši. Srečate pa lahko tudi dva psa in malega vietnamskega prašička.

 

 

Solčavsko in Logarska dolina

Solčavsko – Evropska destinacija odličnosti 2009 (ker na neponovljiv način združuje ohranjanje narave z življenjem domačinov in zvedavostjo obiskovalcev iz vsega sveta.)
 

Solčavsko je geografsko zaokroženo območje ob meji med Slovenijo in Avstrijo, v povirju reke Savinje v Zgornji Savinjski dolini, v naročju Kamniško-Savinjskih Alp in Karavank. Posebnost Solčavskega so tri vzporedne alpske, ledeniško preoblikovane doline Logarska dolina, Robanov kot in Matkov kot.

Dva krajinska parka Robanov kot in Logarska dolina, sonaravno gospodarjeni gozdovi, varovana območja v evropski mreži Natura 2000 in čudovite krajinske podobe pričajo o trdni povezanosti domačinov z naravo skozi stoletja.


Logarska dolina - ena izmed najlepših dolin v Evropi

Igra narave je Logarsko dolino ustvarila globoko v osrčju Savinjskih Alp in jo obdala s preko 2000 m visokimi vršaci (Krofička, Ojstrica, Planjava, Brana, Turska gora, Rinke,...). Današnjo slikovito podobo Logarske doline je ustvaril ledenik v zadnji ledeni dobi. 

 

Leta 1987 je bila Logarska razglašena za krajinski park. Svoj imidž gradi na sonaravnem trajnostnem razvoju ter na kakovostni turistični ponudbi.Zaradi čudovite lege predstavlja odlično izhodišče za številne atraktivne izlete na vrhove Savinjskih Alp. 
 

© 2010 TK Plesnik, Vse pravice pridržane